LogoAndersOud 211x159pxAnno 2018 staan we midden in grote veranderingen rond de organisatie van wonen, welzijn en zorg voor ouderen in hun thuissituatie. Langer zelfstandig thuis blijven wonen is de tendens, ook in toenemende mate van kwetsbaarheid. Maar wat hebben ouderen nodig om zich zo goed mogelijk thuis te kunnen blijven redden? En wat vraagt dit van professionals uit zorg, wonen, onderwijs, etc.?

Anders Oud 2030 is het ouderenprogramma in Noord- en Noordoost-Nederland dat wil bijdragen aan de zorg voor en welzijn van ouderen in dit gebied. Hun stem is hierbij leidend en hun ervaringen, wensen en behoeften rondom het gelukkig, gezond en vitaal ouder worden staan centraal. Dit vraagt om betrokken en persoonlijk contact in samenwerking tussen ouderen en professionals. Anders Oud 2030 speelt hierin een verbindende rol.

Via het Ouderennetwerk krijgen ouderen de mogelijkheid om mee te denken en te praten over hun toekomst, bijvoorbeeld via de regiotafels die wij organiseren. Dit zijn bijeenkomsten waar thema’s als eenzaamheid en medicijngebruik worden besproken in een groep met ouderen, professionals en andere geïnteresseerden. Zo vinden we samen oplossingen en kansen om zorg en welzijn te verbeteren.

Om zoveel mogelijk stemmen van ouderen te laten horen, komen wij graag met zoveel mogelijk mensen in contact. Want iedere stem heeft een andere kleur! Kijk voor contactmogelijkheden en meer informatie op https://www.andersoud2030.nl/ouderen/ouderennetwerk.

 

VertellerWimRoeleveld 1024px