ALT-TITEL

Titel: Was de aarde vroeger plat? (vragen die om versjes vragen)

Auteur: Bette Westera & Sylvia Weve

ISBN: 9789025767921

Illustrator: ILLUSTRATOR

Uitgever: Gottmer, Haarlem

Prijs: €16,99

In 'Was de aarde vroeger plat? Vragen die om versjes vragen' beantwoorden de bekroonde Bette Westera en Sylvia Weve levensvragen van kinderen met versjes en illustraties.

Levensvragen van een kind
In Was de aarde vroeger plat? beantwoordt Bette Westera de levensvragen van een kind met een versje, dat vaak aanleiding geeft tot weer een nieuwe vraag. En Sylvia Weve geeft daaraan in haar illustraties wéér een andere draai. Een gedichtenbundel om eindeloos opnieuw in te verdwalen.

Er zijn vragen
die om antwoord vragen
Er zijn ook vragen
die vragen om een versje
een gedicht
een schilderij

Anjo Geluk:
‘ Als ik het voor het zeggen was dit het boek van het jaar! Voor alle leeftijden! Er staat alles in wat je nodig hebt. Antwoorden op alle vragen – universele levensvragen - die je hebt. Vragen waar geen antwoord op is … of toch? Niks kinderachtigs aan; groots! En het boek is prachtig vormgegeven! De samenwerking van auteur Bette Westera en de illustrator Sylvia Weve is bijzonder, net als bijvoorbeeld in hun boeken ‘Doodgewoon’ en ‘Aan de kant, ik ben je oma niet!’ Westera en Weve geven elk hun eigen antwoord op vragen over tijd, ruimte, leven en dood. Elke pagina uit dit grote formaat boek verdient het om ingelijst te worden! Je raakt niet uitgekeken en wordt telkens verrast door de originaliteit van tekst en beeld.
Een cadeautje voor jezelf, maar ook voor alle anderen die een cadeautje verdienen.
Hulde voor auteur, illustrator en uitgever!’

Het antwoord op de vraag ‘kan de tijd echt vliegen?’
Op waaidagen
vliegt de tijd
Je om de oren

Op saaidagen
staat de tijd stil