cover lampjeAnnet Schaap

Dit is een verhaal over de zee. Over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten. Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over een grijze vuurtoren op een eiland dat nog net vastzit aan het vaste land. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles misgaat.

Anjo: ‘De eerste zin van ‘Lampje’ is: ‘Een eiland dat nog een beetje vastzit aan het vasteland, als een losse tand aan een draadje, heet een schiereiland.’ Toen was ik verkocht. ‘Lampje’ is een prachtig, fantastisch, fenomenaal geschreven boek dat ik iedereen van 8 tot 115 gun: kinderen, ouders, grootouders, lezers en voorlezers. Het is bekroond met de Gouden Griffel 2018, De Nienke van Hichtum-prijs 2018 en de Woutertje Pieterse Prijs-prijs 2018. Dat zat er dik in, er zijn in no time veertien drukken van het boek verschenen.
Als grootmoeder waande ik me weer kind, snapte ik hoe Lampje (ze heette eigenlijk Emilia) zich voelde. Een boek over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht. Een boek om van te genieten, helemaal in weg te duiken, weg te geven of voor te lezen. Annet Schaap tekende ook het omslag en de illustraties in het boek.’

Titel: Lampje
Auteur: Annet Schaap
ISBN: 9789045120379
Uitgever: Singel Uitgeverijen, Amsterdam
Prijs: € 16,99