cover demeisjeszeven sprookjes - Annet Schaap

Een schone slaapster die niet meer ontwaakt, een kikker die maar geen prins wordt, een meisje dat een monster is: Annet Schaap bewerkte zeven bekende sprookjes, vijf van de gebroeders Grimm en twee van Charles Perrault, tot verrassende vertellingen over zeven meisjes. Meisjes met allemaal hun eigen dromen en verlangens, meisjes die niet langer sprookjesfiguren zijn maar mensen van vlees en bloed.

Anjo: “Na ‘Lampje’, het geweldige debuut van Annet Schaap dat meteen een enorme bestseller was, grote prijzen won en veelvuldig werd vertaald, waren mijn verwachtingen hoog gespannen. ‘De meisjes’ is een bewerking van zeven sprookjes, maar dan zo dat alleen nog de namen in de verte herkenning oproepen en aan Blauwbaard, Repelsteeltje of Roodkapje doen denken. Maar dan ook weer zo anders en vanuit zulke andere perspectieven dat het nieuwe, verrassende vertellingen worden. Over gewone meisjes, over zusjes, de liefde en over hoe alles in het leven zomaar om kan vallen, en over opkrabbelen en verder gaan. Over gewone, sterke meisjes. Zo prachtig opgeschreven dat je langzaam moet lezen om tegelijkertijd goed na te kunnen denken over wat er staat. Nog beter: voorlezen en samen genieten!

De uitgever vermeldt dat het een boek is voor alle lezers vanaf 11 jaar. Het ligt in de kinderboekenhoek, maar zou – net als ‘Lampje’ en veel meer boeken bij de ‘gewone’ boeken moeten liggen. Ga dus schatgraven bij de kinderboeken!

Een heerlijk boek, prachtig uitgegeven en met illustraties in zwart-wit van de auteur zelf. De wolf voorop.”

Titel: De Meisjes (zeven sprookjes)
Auteur: Annet Schaap
Uitgever: Querido
ISBN:
9789045126692
Prijs: € 14,99