cover boom met het oorAnnet Schaap (tekst) & Philip Hofman (illustraties)

Een kleine jongen kan niet wachten om na schooltijd te vertellen wat hij die dag voor bijzonders heeft ontdekt. Maar zijn ouders zijn aan het werk en om hem heen heeft iedereen het te druk om naar de jongen te luisteren. Zelfs de vogels, insecten en honden in het park hebben geen tijd voor hem. Wel vertellen ze over de allerhoogste boom van het park. Want wat de mensen niet weten, is dat er in de stam van de boom een oor zit.

Gouden Griffel-winnaar Annet Schaap schreef een ontroerend verhaal voor klein en groot, over opgroeien en het belang van een luisterend oor. Met illustraties van grootmeester Philip Hopman.

Anjo:’’ ‘Want iedereen heeft een verhaal en oren zijn zeldzaam’. Wie heeft in een jachtige samenleving echt tijd voor elkaar? De boom met het oor is na Lampje het tweede boek van Annet Schaap. Deze keer niet door haarzelf, maar door Philip Hopman op een fenomenale wijze geïllustreerd. Geen dikke roman, maar een kort, klein, maar groots uitgewerkt verhaal over een schooljongen die na een schooldag zo graag iets wil vertellen, dat ‘het bijna uit hem barst’, maar niemand wil naar hem luisteren. Dieren in het park waar hij zijn verhaal probeert te doen, wijzen hem op de grote boom, de allerhoogste van de stad; de boom met het oor. En niet zomaar een oor, een oor dat echt luistert; zo, dat de verteller belangrijk wordt. Kleine dieren worden reuzen, bange torretjes helden … Wie wil dat niet? Dus: zoek een boom. Zoek een oor. Zoek iets wat luistert. De boom met het oor is een geweldig, aandoenlijk boek: een (voor)leesboek, een kijkboek voor alle mensen vanaf 6 jaar. Een prachtig prentenboek om te hebben, cadeau te geven en over te praten op zoek naar oren en een mooi verhaal.”

Titel: De boom met het oor
Auteurs: Annet Schaap & Philip Hofman
ISBN: 9789045122830
Uitgever: Querido, Amsterdam Prijs: 16,99 euro