cover mooiste verhalenDiverse auteurs
'De mooiste verhalen uit de klassieke muziek' is een prachtige grote verzamelbundel van de klassiekemuziekserie die jarenlang het paradepaardje van Gottmer én de boekhandel was. In deze prachtig vormgegeven bundel staan maar liefst 8 sprookjes en geliefde verhalen uit de oorspronkelijke serie cd-boeken: 'Assepoester', 'De notenkraker', 'De schilderijententoonstelling', 'Doornroosje', 'Peer Gynt', 'Peter en de Wolf', 'Het carnaval der dieren' en 'Het zwanenmeer'.

'De mooiste verhalen uit de klassieke muziek', een toekomstige klassieker vol sprookjes en verhalen, brengt de grootste namen uit de kinderboeken- en muziekwereld samen. Bewerkt door topauteurs als Elle van Lieshout en Erik van Os, Marjet Huiberts, Harmen van Straaten, Marjolein Hof en Bette Westera, en geïllustreerd door kinderboekenkrachtpatsers als Thé Tjong-Khing, Sieb Posthuma, Noëlle Smit, Philip Hopman, Martijn van der Linden, Sylvia Weve en Charlotte Dematons is deze serie goed voor ruim 130.000 verkochte exemplaren.

Anjo: ‘Een feest om te bekijken en te lezen, dit boek.

En natuurlijk om ook de muziek erbij te beluisteren. Stuk voor stuk juweeltjes deze sprookjes en de manier waarop ze verteld en geïllustreerd zijn. Betoverend mooi. Bijvoorbeeld: “Het carnaval der dieren” is bewerkt door Ivo de Wijs en de illustraties zijn van Thé Tjong-Khing. De dieren zijn op rijm beschreven, met altijd kleine (woord)grapjes erin. Bij ‘de volière’ een gedichtje over het voorjaar met geluk dat je hart binnenspringt en een merel die zingt: Een kleine merel zingt zijn lied:

Er is geen kou en geen verdriet meer
Heel de wereld
Heel de wereld
Is vermereld

Peer Gynt is bewerkt door Bette Westera, met illustraties van Sylvia Weve. Een gouden duo! Op elke bladzijde een feestje en dat geldt voor het hele boek!

Ga van al dit moois genieten, draai er de muziek bij; lees de sprookjes voor en geef dit boek cadeau aan uzelf, bij een geboorte of elk ander feest!’

De kangoeroes (uit Carnaval der dieren’)
Ik weet dat – al is hij dan duizend jaar oud
Sint Nicolaas ook van de kangoeroes houdt

Zijn kangoeroes lief en ze maken geen troep
Dan geeft hij cadeautjes en kangoeroesnoep

Maar als ze, zegt Sint, liever lui zijn dan moe
Dan komt er een Piet met een kangoeroeroe

Titel: De mooiste verhalen uit de klassieke muziek
Auteur: diversen
Uitgever: Gottmer
ISBN: 9789025777081
Prijs: € 27,99