cover uitelkaar Bette Westera en Sylvia Weve

In Uit elkaar behandelen Bette Westera en Sylvia Weve met hun gedichten en illustraties op een luchtige manier het thema echtscheiding. Een troostend, ontroerend en verrassend kinderboek.
Echtscheiding is een thema dat in helaas veel kinderlevens aan de orde is. In het boek Uit weten de auteurs dit moeilijke onderwerp op een luchtige en speelse manier te behandelen. Van de eerste prille verliefdheid tot de fase van scheiding en daarna nieuwe gezinssituaties, die ook voor veel plezier kunnen zorgen.


Wat deze uitgave nog specialer maakt is de bijzondere uitvoering. De pagina's van het boek worden Japans (aan de voorzijde) gevouwen. Deze vouw blijft intact: zo is het mogelijk om tekst en illustraties over de rand van de pagina's door te laten lopen.
Uit elkaar is opnieuw een prachtig boek van het veelbekroonde duo Westera en Weve. Eerder maakten zij al de boeken Aan de kant, ik ben je oma niet!, bekroond met een Gouden Penseel en Vlag & Wimpel van de Griffeljury, en Doodgewoon, bekroond met een Gouden Griffel, een Vlag & Wimpel van de Penseeljury, de Gouden Poëziemedaille én de Woutertje Pieterseprijs. In 2019 werd Sylvia Weve voor haar indrukwekkende en veelzijdige oeuvre bekroond met de prestigieuze Max Velthuijs-prijs. Bette Westera viert in 2019 haar 20-jarig schrijverschap vol mooie, grappige, ontroerende en prijswinnende boeken.

Anjo: ‘’weer een regelrechte aanrader van het gouden duo Westera/Weve. Een in alle opzichten fantastisch boek: de uitvoering met de ‘dubbele’ gevouwen pagina’s en de gedichten, die altijd ontroeren, maar nooit sentimenteel zijn en de geweldige vormgeving. ‘Uit elkaar’ kun je veel breder opvatten dan uit elkaar gaan bij een echtscheiding. Er zijn allerlei momenten in het leven waarbij uit elkaar en bij elkaar een rol spelen met soms ingewikkelde en hilarische gevolgen van dien. Het boek is dan ook voor iedereen een cadeautje. Een feestje! Een cadeautje!’

Saar|
Ik ben van hem.
Zij is van haar.
Dat ging best goed,
Maar toen kwam Saar.

En Saar is van
hen allebei.
Half zus van haar,
Half zus van mij.

Nu zijn wij half
En Saar is heel.
Wij vinden dat
Een beetje veel

Titel: Uit Elkaar
Auteurs: Bette Westera & Sylvia Weve
ISBN:
9789025771706
Uitgever: Gottmer
Prijs: € 22,99