cover klein in grote stadSydney Smith
In het eerste prentenboek dat veelgeprezen illustrator Sydney Smith zowel tekende als schreef, dwaalt een kind vastberaden helemaal alleen door een grote stad. De andere mensen merken hem niet op, het is razend druk en overal toeteren auto’s en klinken harde geluiden. Zal hij vinden wie hij zoekt?

Dit prentenboek werd bekroond met vele prestigieuze prijzen, waaronder de Britse Kate Greenaway Medal en de Deutscher Jugendliteraturpreis. De tekst werd vertaald door Edward van de Vendel.
‘Briljant en betoverend – een van de beste kinderboeken van het jaar en een van de ontroerendste die ik ken.’ The New York Times

Anjo: ‘een pareltje, dit boekje. Een boekje met veel beeld en weinig woorden. De sfeer is wonderlijk goed getroffen. Een jongetje loopt door een winterse stad. Rugzakje op, een muts over zijn oren.

Er is een stem op de achtergrond die hem min of meer wegwijs maakt. De stem van een onbekende? Of toch niet?
Je voelt hoe het is om alleen door de grote stad te lopen. Dan maakt het niet uit of je 6 of 77 bent natuurlijk. Na een lange, avontuurlijke tocht zegt de stem: “Jij redt je wel!” Een ontroerend boekje voor mensen van 5 tot 105. Prachtig uitgevoerd en vertaald en hierbij opnieuw de tip aan volwassenen om in de boekhandel op avontuur de gaan op de kinderboekenafdeling. Genieten! Cadeautjes voor jezelf of om weg te geven!’

Titel: Klein in de grote stad
Auteur: Sydney Smith; vertaling: Edward van de Vendel
Uitgever: Querido
ISBN: 9789045127095
Prijs: € 17,99