cover liedspreeuwvzOctavie Wolters

De spreeuw in dit prentenboek wil een lofzang houden op wat hij allemaal ziet tijdens zijn vluchten over het land. Om zeker te zijn dat hij niets vergeet, vraagt hij alle vogels die hij kent om raad: wat moet ik in elk geval niet vergeten te vertellen?
De prachtige lino's van schrijver en beeldend kunstenaar Octavie Wolters laten een wereld zien waarin je even stil mag zijn. Om dan goed om je heen te kijken.

Anjo: ‘Tijdens een van haar vele wandelingen vroeg de auteur zich af wat de spreeuw aan de lezers zou willen vertellen. Toen ging ze op zoek naar woorden. Stilte, het belang van de natuur, bewondering, genieten, de kleine bijzondere details van het leven,… luister naar het lied van de spreeuw, daar zit het allemaal in verborgen.

“Als je goed luistert, dan hoor je het. Als je goed kijkt, dan zie je het. Zie jij het ook?”

Een MOOI boek, een nadenkboek. Dat vooral, maar samen met de summiere tekst is het een boek om telkens weer te bekijken, te lezen en vooral van te genieten. Een boek waarin je telkens andere dingen in opvallen. Elke pagina zou je willen inlijsten, zo mooi. Troostrijk ook. Wolters maakte eerst de linosneden en schreef er daarna de tekst bij. Ook interessant om te bekijken hoe ze de linosneden maakte. Op www.kinderboeken.nl/boek/het-lied-van-de-spreeuw/ kun je zien hoe dat ging. Voor wie zelf zo’n linosnede wil aanschaffen: kijk eens op haar website (www.octaviewolters.nl). Een boek voor alle leeftijden vanaf een jaar of vier.”

Titel: Het lied van de spreeuw
Auteur: Octavie Wolters
Uitgever: Ploegsma
ISBN:
9789021681924
Prijs: € 17,99