cover meneerdrosteSjoerd Kuyper & Sylvia Weve

Meneer Droste is nachtwaker van het Kinderboeken-museum maar gaat binnenkort met pensioen. Hij weet dat het afscheid hem zwaar gaat vallen het liefst wil hij in het museum blijven zoals al die schrijvers en tekenaars die daar met hun boeken en schetsen en manuscripten en portretten voor eeuwig een plek hebben gevonden.

En dus besluit meneer Droste een boek te schrijven. Maar schrijven is een stuk moeilijker dan hij dacht. Zijn kleinzoon Tiuri kent zijn diepste wens en besluit dat er een boek over meneer Droste geschreven moet worden!

Anjo: “Op de verlanglijst voor de negende verjaardag van Tiuri staan zijn grote wensen, zoals ‘een zusje dat ook 9 is’ ,’dat oma weer leeft, ‘geen plastic meer in de oceanen’ en … ‘een nacht met opa in het museum’. Een rijtje onvervulbare wensen, maar een nachtje museum zou moeten kunnen. En dat gebeurt. Het wordt een geweldige nacht, waarin Tiuri alles mocht zien. Opa bekent dat hij had geprobeerd een kinderboek te schrijven, maar dat het mislukt was, ook de tekeningen die hij erbij had gemaakt. Allemaal flauwekul, vind hij. Opa en Tiuri bedachten dat het eigenlijk veel beter was om iemand in een boek te zijn dat de schrijver van het boek. De volgende morgen maakt hij alvast de verlanglijst voor zijn tiende verjaardag. Eén wens was anders dan de wensen voor zijn negende verjaardag: ‘dat een schrijver een boek over opa schrijft.’ Ze vonden een uitgever en een schrijver en Tiuri maakte opnieuw een wensenlijst, maar dan met de zeven dingen die hij in het boek wilde hebben over opa. Maar wat stond er eigenlijk in het boek dat opa mislukt vond?

Een heerlijk boek over boeken, schrijvers, de band tussen opa en kleinzoon en het Droste-effect natuurlijk. Met mooie vondsten, waardoor het boek spanend blijft. De illustraties van Sylvia Weve zijn kunstwerkjes op zich. Om in te lijsten! Voorbeeldig uitgevoerd ook. Echt een boek om voor te lezen en samen van te genieten.”

 

Titel: Meneer Droste van het Kinderboekenmuseum
Auteur: Sjoerd Kuyper 
ISBN: 9789089673404
Uitgever: Hoogland & Van Klaveren
Prijs: €19,90