cover dichterbijseizoenenBette Westera & Henriette Boerendans  - In de poëziebundel 'Dichter bij de seizoenen' beleeft de lezer een jaar in de natuur in vogelvlucht. Voor elk seizoen en elke maand staat in deze bundel een passend gedicht. Wat deze gedichten extra bijzonder maakt, is dat ze allemaal in verschillende versvormen zijn geschreven. Taalkunstenares Bette Westera schreef bijvoorbeeld voor mei een spicht, waarin een specht een gat in de boom hakketakt, voor oktober een rondelet waarin een egel een veilig bedje van blad maakt, en voor januari een sonnet waarin eenden kwakend in wakken baden gaan. Naast de seizoensgedichten geeft de bundel ook uitleg over de verschillende versvormen en tips om zelf met taal te spelen. Elk seizoen opent met een prachtige haiku. Bekroond illustrator Henriette Boerendans wekt de gedichten tot leven haar treffende houtsneden.

'Dichter bij de seizoenen' is een bijzondere samenwerking tussen prijswinnend auteur Bette Westera en topillustrator Henriette Boerendans. Eerder werkten zij samen aan het alfabetboek 'Aap Beer Zebra' (genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs) en 'Ik wil een wiegje worden, zei de wilg'.

Anjo: ‘Weer een boek voor bijna alle leeftijden. Een geweldig cadeau voor kinderen en kleinkinderen, maar zeker ook voor jezelf. Eerst zelf lezen en de prachtige houtsneden bekijken en daarna aan kinderen vertellen hoe het zit met de seizoenen, de gedichten voorlezen en met wat grotere kinderen kun je dan ook nog bespreken dat er verschillende versvormen zijn; van haiku tot ollekebolleke. En er zelf een maken misschien! Grootouders willen hun kleinkinderen behalve liefde voor (voor)lezen geven, ook graag iets leren. Nou, dat kan heel goed met dit boek.’

Titel: Dichter bij de seizoenen
Auteur: Bette Westera & Henriette Boerendans
ISBN: 9789025778361
Uitgever: Gottmer
Prijs: € 18,99