cover beetjeleukouderworden101 verrassende en bewezen tips voor lichaam en geest - Wies Verbeek
'n Beetje Leuk Ouder Worden van Wies Verbeek, als journalist gespecialiseerd in het onderwerp healthy ageing, biedt inzichten en handige tips over gezond ouder worden.
Verbeek geeft verrassende tips en wetenswaardigheden voor een gezond, lang en gelukkig leven. Een beetje leuk ouder worden, wie wil dat nou niet?
Als healthy ageing-journalist interviewde ze meer dan 80 wetenschappers en gezondheidsexperts met vragen als: waarom slapen we minder goed als we ouder worden? En hoe kunnen we die slaap verbeteren? Hoe houd je je brein zo lang mogelijk gezond? Wat werkt écht om je lijf een beetje strak te houden? Welke oefening is het beste voor je botten? Kan hormoonsuppletie bijdragen aan een beter seksleven? Ze dompelde zich daarnaast onder in de vakliteratuur. De allerbeste tips die ze de afgelopen jaren opdeed, bracht ze bij elkaar in dit boek, veelal voorzien van haar eigen ervaringen.

’n Beetje Leuk Ouder Worden is een toegankelijk boek vol praktische tips en tricks op het gebied van voeding, mind, hormonen, beweging, uiterlijk en meer. Alles vanuit het idee: kleine moeite, groot resultaat. Een absolute must-read en een perfect cadeau voor iedereen die gezond, fit en gelukkig ouder wil worden.
Anjo:’ De titel van dit boek kon niet beter gekozen zijn: een beetje leuk oud worden. Wat kun je er zelf aan doen, welke wetenschappelijke inzichten zijn handig om te weten en toe te passen. En daarbij laat ze de lezer meedelen in haar persoonlijke ervaringen. En geeft ze soms nieuwe, vaak ook meer bekende tips. Wat is gezond? Haverzemelen eten en vooral ook witlof! Hoewel het nergens wordt genoemd heb ik na lezing van het boek sterk de indruk dat Verbeek(1964) mikt op jonge ouderen - ze gaat heel nadrukkelijk in op de overgang en haar eigen aanpak. Hoewel veel wat voor ouderen belangrijk is, natuurlijk niet altijd leeftijdgebonden is. Goede voeding, bewegen, je brein gezond houden: belangrijk voor ons allemaal. Een enthousiast geschreven boek voor wie op zoek is naar niet te diepgravende adviezen en het vooral ook ‘een beetje leuk’ wil houden.
Het boek heeft een uitgebreide bibliografie: bij elk hoofdstukje verwijzingen en tips om verder te lezen. Met soms ook oud onderzoek. Ik miste een register, een opzoekfunctie, vooral omdat dit zo’n boek is wat je niet in een adem uit leest.’

Titel: ’n Beetje Leuk Ouder Worden
Auteur: Wies Verbeek
Uitgever: Ambo/Anthos
ISBN: 9789026360091
Prijs: € 20,99