cover gelukkigenblijGedichten - Edward van de Vendel en Martijn van der Linden
Edward van de Vendel en Martijn van der Linden laten in deze bundel ontroerende, grappige en soms ernstige gedichten zien dat geluk kan schuilen in heel verschillende dingen.
De katten Hannes en Hassan, de ezeltjes, de schildpadden, het mamavarken met haar biggetjes, het dwergkonijn en de goudvis, de vogels: ze leven gelukkig en blij op de boerderij. Hoe voorspelbaarder hun dagen zijn, hoe liever het ze is. Maar soms wordt hun rustige bestaan opgeschud en zit er niets anders op dan wennen aan iets nieuws. Toch blijkt geluk vaak heel dichtbij! Een hartveroverende bundel met betoverende illustraties in kleur voor iedereen vanaf 10 jaar tot ver daarboven.

Anjo: ‘Je kunt geluk natuurlijk zien in levensgrote successen, een lot uit de loterij, maar ook in heel kleine verrassingen, een gebeurtenis die je dag kleurt, zomaar een mooie ervaring. Een grappige tekst, een leuk liedje, een knipoog. Dan moet je deze bundel hebben! Deze dichtbundel is vrolijk én serieus. Gedacht vanuit de dieren van zorgboerdering Gelukkig & Blij. Ze denken over vooruitgang, over fake news over wie je werkelijk bent, over gouden koeien en hoe je door te niezen verder komt in de wereld. Is het toeval dat hun gedachten en wensen heel erg lijken op die van ons mensen? Een boek om zelf te lezen en vrolijk van te worden, maar ook een geweldig voorleesboek. Met fantastische illustraties!
Weer zo’n boek dat niet alleen een plek hoort te krijgen op de afdeling van de kinderboeken in bibliotheek of boekhandel, maar samen met nog meer ‘prentenboeken’ een ereplaats verdient op de ‘grotemensenafdeling’. Om van te smullen voor iedereen vanaf een jaar of tien.’

Zomer
De zomer is een oma
met plakkerige zoenen,
en je zoekt een koele plek
om ze met water
weg te boenen,


maar ze trekt je even later
weer opnieuw tegen zicht aan.
De zomer is een kraan
waar alsmaar liefde uit blijft stromen,
maar ook een achtertuintje
met een hangmat en met bomen,
en met gloeiendhete tegels
en met krekels
en met egels
met verse limonade,
met ijsjes na het eten
en dan veel te laat naar bed. (…)

Titel: Gelukkig en blij
Auteur: Edward van de Vendel en Martijn van der Linden
Uitgever: Querido
ISBN: 9789045128825
Prijs: € 20,-