cover vogelisdoodTiny Fisscher & Herma Starreveld
Hoe werkt het eigenlijk als er iemand doodgaat? De vogels in het bijzondere kinderboek 'Vogel is dood' van Tiny Fisscher en Herma Starreveld werken samen om afscheid te nemen van Vogel. Tiny Fisscher laat de gebeurtenissen elkaar met veel warmte en vooral ook fijne humor opvolgen. In 'Vogel is dood' worden verschillende kanten van de dood, op een warme, onomwonden manier belicht. Het prentenboek laat zien wat er gebeurt als iemand gestorven is en biedt kind en voorlezer alle ruimte om op hun eigen wijze over de dood te praten.

Anjo: “ ‘Vogel is voor altijd weg’, zo eindigt het boek, maar hij blijft voor altijd in ons hoofd en in ons hart zitten. Gelukkig! Ook jonge kinderen krijgen met de dood te maken. Van een huisdier, maar ook van mensen in hun omgeving: opa of oma.

Door dit boek samen te bekijken, eruit voor te lezen en er eigen ervaringen bij te vertellen wordt het onderwerp bespreekbaar, kun je gevoelens delen en zo’n moeilijk thema minder zwaar maken. Ook met heel weinig tekst weet Fisscher de sfeer precies weer te geven: het gekibbel, het verdriet en de karakters van de andere vogels. Starreveld maakte er kleurrijke personages bij van prachtig uitgedoste vogels.
Een geweldig boek. Voor kinderen van 4 tot 104.

Titel: Vogel is dood
Auteurs: Tiny Fisscher & Herma Starreveld
Uitgever: Gottmer
ISBN: 9789025776237
Prijs: € 14,99