cover het boek vanVerhalen, gedichten en fragmenten uit de schatkamers van Querido
Een lekker dikke feestbundel met het mooiste uit de eerste 50 jaar van Querido’s kinderboekenfonds. Met natuurlijk Pluk van de Petteflet van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp, waarmee het allemaal begon. Maar ook met Guus Kuijer en zijn Madelief en vele andere grote schrijvers en illustratoren. Van Toon Tellegen tot Annet Schaap, van Marit Törnqvist tot Fleur van der Weel. Uit hun boeken zijn de mooiste verhalen, fragmenten en gedichten gekozen om met het hele gezin van te genieten.Anjo: ‘Bijna 500 pagina’s plezier, ontroering, herkenning en weerzien met oude bekenden. En ook kennis maken met voor mij nieuwe auteurs en fragmenten uit hun werk. Een boek om te hebben en vooral ook om cadeau te geven. Om kinderen kennis te laten maken met de schatkamer van de jeugdliteratuur, maar ook om zelf te lezen en niet te vergeten de illustraties te bekijken. Het boek van alle mensen, dieren en dingen vóór ons allemaal. FEEST met een hoofdletter!
Ik herinner me de start van het Kinderboekenfonds bij Querido, precies 50 jaar geleden. De kwaliteit van de boeken is onverminderd hoog gebleven; geweldige vondsten, pareltjes zoals Lampje van Annet Schaap. Annet, de illustrator die auteur werd. En meteen ook van bestsellers! Teksten en illustraties om nooit te vergeten. Teveel om op te noemen; ik kan niet kiezen. Imme Dros samen met Harrie Geelen? Bart Moeyaert? Toch Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp, Toon Tellegen misschien of ga ik kennis maken met voor mij nog onbekende auteurs? Het is een feestbundel voor schatgravers; om cadeau te geven aan jezelf, aan iedereen die je lief is. Om eindeloos uit voor te lezen en van te genieten.
Hulde aan Querido’s kinderboekenfonds voor deze bundel; het heeft mij er een enorm plezier mee gedaan. Ook nog eens prachtig uitgevoerd met illustraties in zwart-wit en kleur en een rood leeslintje! ‘

Titel: Het boek van alle mensen, dieren en dingen -Verhalen, gedichten en fragmenten uit de schatkamers van Querido
Auteurs: diverse auteurs en illustratoren
Uitgever: Querido
ISBN: 9789045127477
Prijs: € 25,-