cover weetjenogSidney Smith  - Vertaling Edward van de Vendel - Liggend in bed, terwijl de zon opkomt, halen een moeder en haar zoon herinneringen op. Ze zijn nog maar met zijn tweeën en het huis uit al die oude herinneringen is ver weg. Papa is niet meeverhuisd. Maar misschien kan ook vandaag een mooie herinnering worden: de eerste dag samen in hun nieuwe appartement.
Een betoverend prentenboek van Zilveren Penseel-winnaar Sydney Smith over afscheid nemen en opnieuw beginnen. Vertaald door Edward van de Vendel.

Anjo: ‘De eerste dag van een nieuw leven, samen met mama, terwijl papa niet meer bij jullie woont. Dan helpen herinneringen aan toen om van start te gaan met het nieuwe leven. Dus: weet je nog van toen ik die nieuwe, rode nieuwe fiets kreeg en de rem niet kon vinden. Of van die picknick, van die enorme hoosbui of weet je nog hoe de olielamp van opa rook? Herinneringen uitwisselen en bespreken wat je toen meemaakte, wat je toen voelde en dacht … Dat samen in bed bespreken. Al is de toekomst onzeker, je weet dat je die met vertrouwen tegemoet kunt gaan. Sidney Smith tekende er een fantastisch boek van, spaarzaam voorzien van tekst. Sfeervol, intiem en ontroerend. Troostend ook. Een aanrader!’

Titel: Weet je nog?
Auteur: Sidney Smith
ISBN: 9789045129877
Uitgever: Querido
Prijs: € 17,99