Bijeenkomst Beilen 4Op weg naar 2030!

Hoe kunnen we ons samen voorbereiden op de toekomst? Dat is de vraag die besproken werd vorige week in Ontmoetingscentrum De Karspelhof in Beilen. 70 oudere inwoners gingen in gesprek met verschillende organisaties en met elkaar. Onder het motto: Een slimme oudere is op de toekomst voorbereid.
De samenleving is aan het veranderen. Het aantal ouderen neemt in verhouding toe en ook zijn er steeds minder mensen beschikbaar om in de zorg te werken. Dit zorgt ervoor dat de zorg en ondersteuning zoals we die kennen veranderd. De gemeente Midden-Drenthe, Zorggroep Drenthe en welzijnswerk Midden-Drenthe vertelden de aanwezigen over de ontwikkelingen op het gebied van wonen, welzijn en zorg in de komende jaren. Hoe kunnen we dit met elkaar gaan doen in de toekomst?
Daarna hebben werd het spel ‘buurtgenoten’ gespeeld. Buurtgenoten gaat over een zorgzame samenleving. Elke speler speelt een buurtgenoot met talenten en kwaliteiten. Hoe kunnen die talenten en kwaliteiten ingezet worden om elkaar te helpen? Zo hebben we nagedacht over hoe we samen meer kunnen bouwen op de eigen kracht van de buurt.


De goede gesprekken en ook gezellige middag smaakten naar meer. Om die reden wordt er in het najaar een vervolg bijeenkomst georganiseerd.

Bijeenkomst Beilen 3 Bijeenkomst Beilen Bijeenkomst Beilen 2